Stugans första räkning…

I förrgår landade min första elräkning till stugan ner i brevlådan. På det överblekta pappret stod det att jag under två månader har spenderat 12 kr i el. MEN, fakturan var på över 400 kr pga elavgiften. Om jag ska uttrycka det milt så känns det jävligt snopet. Det måste väl finnas en bättre lösning på problemet? Solceller eller vindkraft?

Visionen av stuglivet är att leva enklare. Jag tänker mig egna odlingar, samarbeta med den enda grannen som har höns för att få ägg och den andra som har kor för att få mjölk. Kanske ett gäng bikupor på tomten för att få min älskade honung.

Något jag ofta blir förvånad över är hur mycket tid jag har i stugan i jämförelse med i Stockholm. Är timmerväggarna magiska? Det känns som att dygnet har fler timmar när jag kliver över tröskeln. Jag har tid att sitta och spela gitarr, meditera eller ha de där fantastiskt långa telefonsamtalen med mamma.

Eller bara ta en dagsvandring på fem timmar genom det frusna landskapet. Här är det som att jag låter kropp och själ prata fritt och mina öron uppfattar faktiskt vilka signaler som skickas ut. Kan det vara alla störningsmoment som gör det omöjligt för mig att höra min egen frekvens när jag är i Stockholm?

Det enda jag har elen till är att ladda kamera, mobil och laptop. Blir antagligen några element under vintern eftersom vedspisen inte är på plats än. Hela poängen är att ju ha så få stående utgifter som möjligt, för att inte behöva vara en löneslav. Allt handlar om hur man prioriterar, vilken väg vi sen väljer, det är upp till var och en 🙂

Jag vet att mina 400 kr är en jävla skitsumma. Det jag vill uppmärksamma är alla de prenumerationer många har på autogiro idag:  Spotify, Netflix, Storytel etc. Tjänsterna är fantastiska men jag glömmer lätt att de finns där och dras från kontot varje månad. Många bäckar små.Vet du vad som vore jävligt mäktigt? Facebook-sidan har i skrivande stund 1970 följare, kan vi tillsammans göra en satsning och få den över 2000? Du har säkert någon i din närhet som skulle uppskatta det jag delar med mig av. Ta dig till intoOutdoor.se på Facebook, klicka på ”Bjud in vänner” och välj ut några sköna lirare 🙂
Uppskattas verkligen!

Tack för att du stannade upp i din vardag och läste veckans inlägg! Se till att spendera din tid med de som verkligen betyder något och ger dig energi, ha en fantastisk vecka!

4 comments on “Stugans första räkning…”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *