mitt Stora mål för 2020

Att sätta stora mål för oss själva gör att vi siktar högre än vad vi annars skulle gjort. Ibland kan det kännas pinsamt att prata om sina drömmar och visioner, men det är just det som behövs för att förverkliga dem. Tänk stort, gör större.

Foto: Svanthe Harström

Ett helt år har passerat sen jag tog mina första steg som fast boende här i timmerstugan. Frågan om hur jag får dagarna att gå dyker ofta upp, och ska jag vara ärlig så hinner jag inte ens med trots att jag knappt jobbar. Det jag spenderar en stor del av min tid till är självutveckling, vågar lyssna mer inåt för varje dag som går och lära mig mer om mig själv och vem jag är. Tystnaden här ute i skogen ger plats åt tankar som inte tidigare fått utrymme.

För några månader sedan lanserade jag min medlemssida där jag delar filmer och verktyg för dig som är nyfiken på ett enklare liv utanför ekorrhjulet. I skrivande stund är det 18 medlemmar som hänger med bakom kulisserna till stuglivet, och även om jag är otroligt tacksam för det så är det bara början på den här resan.

Målet för 2020

Tanken som kittlar mig mest är faktiskt att bygga det här communityt ännu större och se hur långt jag kan ta det tillsammans med dig som läser.
Mitt stora mål är därför att nå minst 181 medlemmar innan 2020 är slut! Hur har jag då kommit fram till just 181 medlemmar? Förklaringen är faktiskt väldigt enkel: 181 medlemmar är vad som krävs för att täcka mina fasta utgifter i stugan som till exempel el, mat och försäkringar.

Ju fler som går med på sidan, desto mer tid kan jag lägga på att skapa ännu mer filmer och blogginlägg. Jag hoppas att du förstår att det inte handlar om girighet, jag älskar det kreativa arbete jag har möjlighet att få dela på bloggen och medlemssidan men jag vill kunna lägga ännu mer tid på det 🙂

Är du nyfiken på hur jag räknat och kommit fram till just 181 medlemmar och vad stuglivet faktiskt kostar mig varje månad så har jag gjort en hel film om det på medlemssidan 🙂
Det är inte en film där jag bara sitter och rabblar siffror, haha, det är budgetsnack blandat med tankar och funderingar kring hur jag lever här i stugan 🙂 Du hittar filmen HÄR!


PREMIÄR!

I morgon, 5 januari, är det premiär för min film som har tagit ett år att spela in. Min resa från Stockholm till stuga. Den har premiär 19:00 och kommer att sändas LIVE på min youtube-kanal, vi ses där!

Tills dess, ta hand om varandra <3

10 comments on “mitt Stora mål för 2020”

 1. Så spännande med filmen och budgeten också,jag tycker ekonomi är jättekul 🙂 har tyvärr inte möjlighet att vara betalande medlem men jag hoppas du uppnår ditt mål! Lycka till!

  1. Va roligt att du gillar det!
   Verkligen inget problem, jag blir glad nog av att du tar dig tiden att skriva till mig 🙂 Tack så mycket Cattis!

 2. Lyssnade på er senaste podd idag. Jag funderar på varför du inte skapar en större följarkrets först, innan du tar det vidare till patreon? Dvs, delar dina videos och ditt content gratis på youtube, för att skapa större intresse och engagemang kring dig och ditt liv. I dagsläget vet jag ju inte alls vad jag får som medlem. Det är ju betydligt lättare att bygga upp sitt varumärke och profil om folk inte behöver betala för det. För ja, ATT det kostar räcker faktiskt som tröskel, som ni diskuterade i podden. Det finns så mycket att konsumera gratis, så även om jag har råd (det handlar alltså inte alltid om att inte ha ekonomin, som du nämner i podden) så skulle jag aldrig betala för att se content jag kan se på andra ställen. Netflix och Spotify är liksom nåt annat, jag får otroligt mycket för en förhållandevis låg summa, och har inget problem med att betala för det. Men jag kan inte betala för varenda influenser jag följer.

  Jag tycker kanske inte heller att det är en jättelyckad approach att din drivkraft är att dina medlemmar ska betala dina räkningar, så att du kan ägna dig åt ”självutveckling och att lyssna inåt”. Missförstå mig inte, jag förstår att skapa content också är ett jobb. Men om jag ska ta av min lön, förvärvad genom heltidsjobb och fem års studier, för att sponsra någon annans navelskådning, då vill jag VERKLIGEN ha valuta för pengarna. Tänker på Jonna och Elin Kero, som jag verkligen uppskattar och tycker om, för att jag följt dom länge, lärt känna och vet att dom levererar. Och det gratis dessutom. Jonnas patreon kom efterhand, när hennes följare efterfrågade det. Vad är dina tankar kring detta? Tycker ni blev ganska enkelspåriga i podden och om man ska förstå sin marknad kan det ju vara bra att försöka förstå andra infallsvinklar. Och du bad om brutal ärlighet (:

  1. Hej Karin,

   Först och främst, va kul att du lyssnar på podden 😊
   Jag har skrivit på den här bloggen i rätt många år och delat med mig av det helt gratis, även Facebook, Instagram och min maillista är också helt utan någon kostnad. Anledningen till att jag valde att starta min Patreon nu är för att jag vill att de som vill följa min resa ska kunna göra det från början. Jag hoppas att de vill vara där medan det händer, inte bara när jag berättar om det i efterhand.

   Det håller jag med dig om, jag betalar självklart inte heller för varje person jag följer och ser upp till. Just nu är det två stycken jag stöttar som jag nämner i podden 😊

   Tråkigt om du ser det som att jag bara sitter och pillar mig i naveln. Min syn på det är att jag försöker inspirera andra som vill ta klivit ut ur ekorrhjulet, Patreon ger mig friheten att tacka nej till t.ex betalande filmuppdrag för att fokusera mer på innehåll åt dem som väljer att följa mig. Att ”lyssna inåt” är något jag gör på min fritid och det är något jag kommer fortsätta att göra 😊

 3. Ja, jag förstår vad du menar. Men jag tänker att youtube är rätt effektivt för att jobba upp en större följarskara, snabbt. Och att med det kommer fler följare till patreon också. Ju fler som följer gratis, desto fler kommer antagligen betala också. Det är dessutom lättare att hitta dig och bli intresserad av det du gör om du är bjussig med gratismaterial. Men du bestämmer självklart över dina egna strategier.

  Precis, så om jag ska betala för ett fåtal behöver jag kunna avgöra vilka det ska vara, genom att ha fått lära känna dom och veta vad dom går för.

  Nja, det sa jag inte. Jag sa att jag inte vill stötta någons navelskåderi. Du får fortsätta med precis vad du vill. Men du skriver också, citat ”Frågan om hur jag får dagarna att gå dyker ofta upp, och ska jag vara ärlig så hinner jag inte ens med trots att jag knappt jobbar. Det jag spenderar en stor del av min tid till är självutveckling, vågar lyssna mer inåt för varje dag som går och lära mig mer om mig själv och vem jag är.” Alltså jobbar du knappt men vill ändå ha mina pengar? Ja, jag fattar också att ju fler som följer dig på patreon, desto mer material kan du skapa. Men jag som köpare vill inte bli uppraggad med motiveringen ”jag behöver betala mina räkningar”. Okej, det behöver vi alla? Du måste ju utgå från vad du kan erbjuda mig, inte vad jag kan ge dig. Det är ju ändå jag som är köparen och du som är säljaren, i detta fall.

 4. Jag tycker det är rätt tydligt vad Kalle erbjuder via Patreon. Och det är bra att han är ärlig med hur han använder pengarna. Istället för att lägga upp en dimridå för att det ska låta fint.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *